Picknicken in de tuin van het gemeentehuis

Op 1 juli zwaait de massieve poort van het herenhuis tegenover het gemeentehuis open voor het publiek. De woning in de Bogaerdstraat (huisnummer 3) werd een goed jaar geleden aangekocht door de gemeente. Ondertussen is er door het gemeentepersoneel heel wat werk verricht in de tuin die 17 are groot is en op 1 juli open gesteld wordt voor het publiek. Er staan nu al banken waar je rustig kan zitten in de zon, er is een terras dat als podium dienst kan doen en er komen nog picknick tafels waar je rustig je lunch kan verorberen.

De gemeente legde 650.000 euro op tafel voor het grote herenhuis. Ondertussen lopen de onderhandelingen voor de aankoop van de woning ernaast (Bogaerdstraat 1). Van de tuin (nog eens 10 are) mag de gemeente al genieten. Er werden dan ook twee doorgangen in de muur gemaakt. De mooie tuin kan gebruikt worden voor recepties en kleine optredens.

Over de bestemming van het woonhuis, een statig pand uit 1847, wordt nog nagedacht. De woning is in goede staat maar enigszins gedemodeerd. Ze werd in 1847 gebouwd in opdracht van dokter Honoré Vanderlinden die van 1852 tot 1864 ook burgemeester van Merchtem was. Bij velen is de woning gekend als de praktijk van tandarts Van Hee. Wat de functie in de toekomst zal zijn is nog even koffiedik kijken.

Afspraak na 1 juli voor wat verpozing in de dorpstuin van Merchtem? Hou er wel rekening mee dat er niet mag gerookt worden en dat honden niet toegelaten zijn.

Foto: de stoelen staan klaar voor de proclamatie van de Merchtemse scholen

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk