Peizegemnaars buigen zich over kleine wildernis (+ filmpje)

Op dinsdag  februari bogen de Peizegemnaren zich voor de tweede maal over de plannen voor een kleine wildernis in de verkaveling François Beuckelaers-Benoit Ballon. Scwhepen Toon Luypaert, die het project trekt, stelde het kort voor aan hen die voor het eerst aanwezig waren.

MERCHTEM Kleine Wildernis inplantingTwee groepen van leerlingen van de gemeentelijke tuinbouwschool hadden zich bekommerd om een plan van dit klein stukje natuur op te stellen. Daarbij hadden zij rekening gehouden met de suggesties van de eerste info-vergadering over de kleine wildernes.

Het bewuste perceel ligt achter de huizen ten oosten van de Benoit Ballonstraat en achter de nieuwe huizen op de hoek van Leireken en de Francois Beuckelaersstraat. Het is heel onregelmatig van vorm en leent zich daarom perfect om terug gegeven te worden aan de natuur.

Een kleine wildernis is een mini-parkje met oog voor educatieve en recreatieve functies. Je zal er naast een insectenhotel ook wandelpaden, rustbanken, speeltuigen en vooral heel wat groen vinden. Om de veiligheid van de spelende kinderen te garanderen voorzagen beide groepen van ontwerpers poortjes aan de ingangen van de kleine wildernis.

Na de voorstelling van de beide ontwerpen konden de aanwezigen hun bemerkingen noteren. Burgemeester Mast beloofde dat het schepencollege rekening zou houden met de mening van de Peizegemnaren.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk