Eliane gaat weer pintjes tappen

Eliane Laurent, beter gekend als Eliane van Spechtes, gaat weer pintjes tappen. Niet in het Hof ten Hemelrijk maar in café De Zeven Zonden dat weer herdoopt wordt met zijn oude naam, Café De Zwaan. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Twee jaar geleden verliet zij het cafetaria van het Hof ten Hemelrijk nadat zij er 26 jaar achter de toog stond. “Een cafébazin uit de duizend,” zegden vele klanten die eind 2017 bij het afscheid van Eliane een stevige traan wegpinkten.

Maar Eliane mist de gezelligheid en het contact met de mensen die bij haar iets kwamen nuttigen. Die gezelligheid wil zij terug beleven in Café De Zwaan “schiëf rechtover” de kerk. Zo’n tien jaar geleden kocht zij het café zonder het zelf te willen uitbaten. Maar in  juni is  het weer zover: De 7 Zonden wordt De Zwaan en Eliane zal er achter de toog staan om een pintje te tappen en een klapke te doen.

Omdat het café niet al te groot is kan ze het helemaal alleen runnen. In het Hof ten Hemelrijk was de druk veel groter en moest zij voortdurend kunnen rekenen op personeel om de zaak draaiende te houden.

En wat met haar politiek engagement want Eliane werd in 2018 verkozen als gemeenteraadslid voor Open VLD. Dat engagement wil ze alvast voortzetten. Dinsdag wil Eliane wel vrijhouden voor haar kleindochter van 2 jaar die vaak bij haar is. Haar kinderen hebben alvast beloofd te zullen bijspringen wanneer dat nodig is.

Eliane wil de nieuwe Zwaan openen op 1 juni zodat zij op 12 juni kan deelnemen aan de Open Terrassendag. Zij wil van De Zwaan een volks café maken waar je een pintje kunt drinken en een droge ‘sossis’ of een kommetje soep eten. De ‘blafkes’ zullen dus weer door Eliane getapt worden. We willen er langs deze weg alvast eentje bestellen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk