Damiaan actie voor lepralijders

Lepra, een vreselijke ziekte die leidt tot handicaps en verminkingen, is nog altijd niet uitgeroeid. Vandaag zijn er op de wereld nog 5 miljoen mensen die aan lepra (melaatsheid) lijden. Deze aandoeningen maken niet alleen fysiek hun leven moeilijk, maar ook mentaal. Leprapatiënten worden uitgesloten door vrienden en familie, verliezen hun baan en inkomen en moeten soms zelfs de rest van hun leven in afzondering wonen.

Maar hun verhaal hoéft niet zo af te lopen. Lepra hoéft geen levensbepalende diagnose te zijn. Zij kunnen genezen. Schrijf hen niet af, maar geef hen een toekomst.

Hoe? Door tijdens het campagneweekend van 24, 25, 26 januari Damiaanactiestiften te kopen of een gift te doen via BE05 0000 0000 7575.  Geef zo leprapatiënten een nieuwe toekomst.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk