Uitbreidingsmogelijkheden voor De Plataan

Met de aankoop van twee rijwoningen in de Alfons Burssensstraat (met huisnummers 16 en 18) creëert het gemeentebestuur uitbreidingskansen voor zijn gemeentelijke basisschool De Plataan. De verkoop moet nog op de gemeenteraad goed gekeurd worden.

Bij De Plataan zullen ze alvast tevreden zijn want de school barst, door de toename van het aantal kleuters en leerlingen, echt uit haar voegen. De opportuniteit bood zich aan toe het bejaarde echtpaar dat eigenaar is van de panden en grond, besloot naar het rusthuis te gaan. De gemeente aat akkoord om voor woningen, loodsen en grond de som van 570.000 euro op tafel te leggen.

“Dat is veel geld,” zegt Julie Asselman, schepen van basisonderwijs, “ maar deze kans konden we niet laten voorbijgaan. De grond die we willen verwerven paalt zowel aan de basisschool als aan de GTSM. Op korte termijn gaan we de speelplaats van De Plataan uitbreiden naar wat nu nog een boomgaard is”.

Het leerlingenaantal van zowel De Plataan (380) als van de GTSM (300) maakt duidelijk dat de nood aan ruimte groot is. De aankoop schept ook de mogelijkheid om een permanente tweede uitgang naar de Alfons Burssensstraat te voorzien. “Op korte termijn zullen we de loods gebruiken als opslagplaats en we denken eraan om er fietsenstallingen te voorzien,” zegt burgemeester Maarten Mast.

 

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk