Hondenschool De Roedel blijft op vaste stek

Een zucht van verlichting voor Hondenschool De Roedel. Na bemiddeling van het gemeentebestuur bij Natuur en Bos mogen de meer dan 300 leden op hun vertrouwde stek, aan de Groenstraat in Peizegem, blijven. Een aantal bomen moeten wel gerooid worden, de omheining verdwijnt tijdelijk maar de kantine en aangrenzende accommodatie blijft bestaan. Eens de bomen gerooid mag De Roedel er opnieuw zijn oefenterrein inrichten.

Na een inspectie van het Agentschap Natuur en Bos bleek dat een aantal bomen op en rond het terrein van De Roedel moesten gerooid worden. Ook De Roedel zelf moest plaats maken omdat het gebied als ‘bos’ staat genoteerd en daar voor dit soort activiteiten geen plaats is. Overleg tussen Fe Roedel, de gemeente en Natuur en Bos leidde tot een compromis. De bestemming van het gebied wordt gewijzigd van ‘bos’ naar ‘park’ en dan kan De Roedel blijven.

“De gemeente moet het verlies van bos elders compenseren maar dat kan geen probleem zijn. De gemeente wil tijdens deze legislatuur minstens 8.000 bomen aanplanten,” zei burgemeester Maarten Mast tijdens de persconferentie in de kantine van De Roedel. “Er was eerst naar een alternatieve inplantingsplaats gezocht maar een terrein achter de tuinbouwschool bleek niet geschikt”.

De Roedel bestaat sinds 2000 en heeft meer dan 300 leden, investeerde zelf in de ophoging van het terrein, lokalen, een oefenveld, een omheining, verlichting en nog veel meer. Verlichting en omheining zullen tijdelijk verdwijnen. De gemeente zorgt voor een tijdelijke oplossing voor de trainingen. Die vinden vandaag plaats op maandag- en donderdagavond en zondag voormiddag.

De Roedel behoort tot de beste hondenscholen van het land en is meteen ook één van de grootste. De leden van De Roedel halen geregeld heel mooie prijzen in wedstrijden en competities. Voorzitter Gilbert De Baerdemaeker, stichter van De Roedel, is dan ook een blij man dat zijn bloeiende club, na het rooien en opnieuw aanplanten van de bomen, op zijn vertrouwde stek kan blijven.

De bomen zullen eind 2020-begin 2021 gerooid worden.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk