50 jaar KSA Vlinderbal

Het Vlinderbal van KSA Merchtem bestaat 50 jaar! Een halve eeuw geleden startte de toenmalige KSJ met een heus bal, compleet met live-orkest en alle toeters en bellen die er toen bijhoorden. In de loop der jaren is het Vlinderbal uitgegroeid tot een begrip in Merchtem. Weliswaar staat er al een tijdje geen live-orkest meer op het programma, het Vlinderbal wordt bij menigeen nog steeds zeer goed gesmaakt. En dan vooral bij (ex-)leden, ouders en sympathisanten van – vroeger KSJ en sinds de naamsverandering van enkele jaren geleden – KSA Merchtem.
Hoofdleiders Anouk De Block en Arnout Meysman: “Het Vlinderbal is elk jaar opnieuw een mooie gelegenheid om herinneringen op te halen. Aan de plezante activiteiten op zondag, aan straffe verhalen van op kamp enzovoort. Je kan er mensen terugzien die je misschien al jaren niet meer gezien hebt. En dat alles vanzelfsprekend met een goeie pint en in een leuk muzikaal kader. Een danske plaçeren is uiteraard ten zeerste aanbevolen.”
Het Vlinderbal is er echter niet alleen voor de KSA-ers. De Block: “Natuurlijk staat het Vlinderbal open voor iedereen die een toffe avond wil beleven. Voor deze jubileum-editie mogen we trouwens spreken van een heus Vlinderweekend, want we hebben zowel vrijdag 27 als zaterdag 28 september activiteiten gepland, voor jong en oud.”
Op vrijdag 27 september gaat het feestweekend van start met een (Afterwork) Vlindercafé. Een aanrader voor iedereen die van het werk komt en niet direct zin heeft om naar huis te gaan. Vanaf 16 uur gaan de deuren open voor een hapje en een drankje, inclusief gin- en apéro-bar. Het geheel wordt muzikaal opgeluisterd door dj Mike van Vinyl On Wheels.
Zaterdag 28 september gaan de deuren van Zaal Vijverdal om 18 uur opnieuw open voor de Rupskes-TD, een heuse kinderfuif. Voor het kleine grut speelt dj Pjotr zijn beste platen ten dans. Vanaf 22 uur gaat het volume licht de hoogte in voor de Vlinderfuif met achtereenvolgens Stereogaze, ‘tZitwelsnor en Neurotique achter de draaitafels.
Arnout Meysman: “We willen er voor de 50ste editie gewoonweg een dikke boenk op geven, zonder al te veel slingers en confetti. Rechttoe, rechtaan, zo hebben we het graag. Overigens sparen we onze adem een beetje voor volgend jaar. KSA Merchtem bestaat dan immers 85 jaar. Ook dan willen we er een ferme lap op geven.”
Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk