Muziek en bier voor einde WOI

In Peizegem wordt het einde van WOI op een heel aparte manier gevierd. Met twee concerten in de parochiekerk, het proeven van het nieuwe Zjubelee bier en een evocatie van het ondertekenen van de capitulatie van de Duitsers in een treinwagon in Compiègne. Momenteel wordt nog druk gerepeteerd door de zangers en zangeressen van Cum Decore en de muzikanten van Music Time. Maar ook de acteurs van het re-enactment oefenen voor hun optreden op zondag voormiddag.

Met twee concerten (op vrijdag- en zaterdagavond, 9 en 10 november) wordt het einde van de ‘grote’ oorlog herdacht. De muziek werd gecomponeerd door Simon Van Hoecke en gearrangeerd door Tim Van Medegael. Het wordt een multimediaal project met muziek, projecties, foto’s, film, dans, teksten en uitbeelding waarin, naast Music Time en Cum Decore, ook VOSP en Ten Bos actief betrokken worden. (lees verder onder foto)

Zjubelee Na het concert kan je het nieuwe ‘Zjubelee’ bier degusteren, een speciaal biertje dat door Brouwerij De Block werd gebrouwen om 100 jaar Music Time te vieren. Het is een bier op basis van het Kastaar recept met nugget hop uit Opwijk, in ‘marriage’ met cascadehop. Het bier wordt voorgesteld in het museum van Brouwerij De Block waar ook een beeld van het einde van de oorlog wordt geschetst door een tentoonstelling van de VOSP (Vriendenkring Oud-Soldaten Peizegem). Na de concerten is het Zjubelee bier te verkrijgen (in 33 cl flesjes) voor consumptie thuis.

concert 11 november

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk