Dirk Legroux neemt jaar verlof als directeur

Dirk Legroux, directeur van de Gemeentelijke Technische Tuinbouwschool in Peizegem, neemt een jaar verlof om (tijdelijk) een andere functie op te nemen. “Ik kreeg een jaarcontract als consultant aangeboden, vanuit de privé. Dat gebeurde via een headhunter, zonder dat ik zelf solliciteerde. Ik heb er echt een paar weken over nagedacht maar de voorwaarden zijn te interessant. Een voorstel dat ik niet kon weigeren”.

“Het is tijdelijk maar het is een kans die ik nog kon en moest pakken. Ik ben vast benoemd en in het onderwijs kan je AVP-verlof vragen. (Nvdr: afwezigheid voor verminderde prestaties, een systeem waarin je voor een zekere periode onbepaald verlof kan nemen). Christiaan Potloot (voormalig directeur van de GTSM) heeft hetzelfde ooit gedaan”.

“Laat het wel duidelijk zijn,” voegt Legroux eraan toe, “dat ik mijn job van directeur graag doe en dat ik deze na mijn contract weer zal opnemen”. Legroux is directeur van de GTTM sinds mei 2015.

Foto: Op de foto met Jan Verheyen en Ann Swartebroekx, bij de gelegenheid van opnames in de school voor de film Forever Kampioenen in juni vorig jaar.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk