Bottelarij Ginder-Ale ontmanteld

De bottelarij van de voormalige brouwerij Martinas (Ginder-Ale) wordt vandaag en morgen volledig ontmanteld. De buitenmantel van baksteen verdwijnt, eerst in de Kattestraat daarna in de Dendermondestraat. Tegelijkertijd wordt er beton gepompt voor de verbouwingswerken aan het andere deel van de voormalige brouwerij. Op maandag en dinsdag zullen de Kattestraat, een deel van de Gasthuisstraat, de Langensteenweg en de Dendermondestraat volledig afgesloten worden. (lees verder onder de foto)

Ginder-Ale Botterlarij 2
Een zicht vanop de hoek van de Kattestraat en Dendermondestraat.

Nadat eerst de bijgebouwen van Ginder-Ale II (zoals de voormalige bottelarij wordt genoemd) werden gesloopt, wordt nu ook het hoofdgebouw ontmanteld. Enkel het betonnen skelet wordt behouden en dient als ruggegraat voor het nieuwe residenti√ęle gebouw dat er zal verrijzen. Het totaal gerenoveerde pand zal een commerci√ęle ruimte (op het gelijkvloers), een parkeergarage (1ste verdieping) en een restaurant, een stadsbalkon en een fitnessruimte op de tweede verdieping. Verder komen er nog 86 appartementen van de tweede tot de zesde verdieping.

Na de ontmanteling kan werk worden gemaakt van de wederopbouw. Het hele complex zou in 2020 voltooid moeten. Bouwheer Aura Estates ‚Äď die ook het project op de Markt realiseerde ‚Äď investeert ongeveer 20 miljoen euro. (lees verder onder de foto)

Ginder-Ale Botterlarij 3
Op de plattegrond zie je duidelijk de binnentuin of patio en de parkeergelegenheid en groenvoorzieningen rond het gebouw.

Maandag en dinsdag wordt de Kattestraat afgesloten tot huisnummer 21 en wordt het eenrichtingsverkeer opgeheven. De Dendermondestraat is afgesloten van de Kattestraat tot huisnummer 6. De parking van de Bierboom is niet bereikbaar. Omdat het kruispunt van beide straten volledig verkeersvrij is, werden ook de Langensteenweg (ook hier is het eenrichtingsverkeer opgeheven) en de Gasthuisstraat ter hoogte van het kruispunt met de Burchtlaan afgesloten. Tegen woensdag zouden de slopingswerken klaar moeten zijn.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk