25.000 euro voor Make A Wish

Zondag (24 juni) was de slotdag van de campagne georganiseerd door de vzw Being Human, ten voordele van Make A Wish. Maanden lang was er door vele vrijwilligers gewerkt om van deze actie een succes te maken. En of dat gelukt is? Vast en zeker. De organisatoren konden een cheque van zo’n 25.000 euro overhandigen aan Make A Wish.

ME Make A Wish 2
Kim Gevaert was één van de meters en peters van de actie.

Op het programma: fietsen, wandelen, sportinitiaties en amusement. Alle activiteiten waren geconcentreerd rond de sportaccommodatie van Thermae Sports en de gemeentelijke feestzaal in Brussegem. Toen het feest zondag losbarstte hadden de moedige fietsers er al meer dan 300 km op zitten. In drie dagen werd gefietst van Brussegem naar Brugge, van Brugge naar Mechelen en van Mechelen weer naar Brussegem.

De actie had met Maggie De Block, Kim Gevaerts, Koen Wouters en Ruben Van Gucht vier gekende meters en peters die de actie ondersteunden en actief deel namen. Zo stapte minister Maggie De Block mee in de wandelingen die door De Lustige Wandelaars werden georganiseerd.

Ondertussen kon je deelnamen aan verschillende sportieve initiaties in het sportcentrum Thermae Sports. Op het plein tussen Thermae Sports en de gemeentelijke feestzaal stond een podium opgesteld waar o.m. Gembada en DUK optraden. Ook de Merchtemse Steltenlopers waren present. Zij demonstreerden waarom zij terecht aanspraak maken op de titel van cultureel erfgoed in Vlaanderen.

Is dat allemaal geen dikke proficiat waard? Zeer zeker. Aan de actie werd maanden en maanden lang gewerkt door vrijwilligers die het beste van zichzelf gaven. Felicitaties zijn hier dus zeker op hun plaats.

ME Make A Wish 1
Bij de start van de wandeling.

 

 

 

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk