Aanpassingswerken in Zellik

Het Agentschap Wegen en Verkeer start op dinsdag 26 juni met markeringswerken én de verlenging van de bestaande busbaan ter hoogte van de Isidoor Crokaertstraat in de Brusselsesteenweg (N9) in Zellik (Asse). De werken duren maximaal twee dagen.

Met de aanleg van de busbaan en de plaatsing van nieuwe LED-verkeerslichten  verbeterde Wegen en Verkeer in 2016 de doorstroming van het verkeer in de Brusselsesteenweg (N9) richting Asse. Dinsdag wordt diezelfde busbaan richting Asse met 400 meter verlengd, zodat de bus reeds ter hoogte vanaf de aansluiting van de Vliegwezenlaan op de busbaan langsheen de Pontbeeklaan (N9) vlot kan doorrijden tot aan de Isidoor Crokaertstraat.

In de richting van Asse wordt ook het verkeer op de Pontbeeklaan op één rijstrook gebracht tussen de rotonde (aan de af- en oprit van de binnenring) en de aansluiting van de afrit van de buitenring. Deze afrit krijgt dan een eigen rijstrook om vlotter te kunnen invoegen op de N9. Dit is in feite de definitieve bestendiging van de huidige werfsignalisatie (in functie van de aanleg van de nieuwe fietssnelweg langsheen de spoorweg) die reeds verschillende maanden van kracht is

Tijdens de werken wordt alle verkeer op één rijstrook gebracht. Voor weggebruikers die richting Asse rijden op de Pontbeeklaan kan dat wat extra vertraging opleveren.

De werken zullen maximaal 2 dagen duren.

Pontbeeklaan

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk