Inhoud processie niet te veranderen, verpakking wel

“De inhoud van de processie kan je niet veranderen, maar de verpakking wel.” Dat zei Carl Deckers, regisseur van de Sint-Pauluspaardenprocessie na afloop van de 116de editie. “Van de drie jaar dat ik regisseur van deze processie ben, kan ik zeggen dat het nooit zo vlot gegaan is. De 900 figuranten geloven in het verhaal van hun patroonheilige, de mensen die komen kijken ook.”

“De jeugd heeft de processie teruggevonden, de paarden ook. Hun aantal was de jongste jaren in dalende lijn. Dankzij de aanwezigheid en de aanzuigkracht van de Belgische kampioenen Max van Schermeshoek en Evita van ‘t Costershof is het aantal paarden aanzienlijk toegenomen.”
Ook migranten lopen in de stoet mee. Opwijk sluit niemand uit.”

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk