Geen mirakel, wel een wonderjaar

VC Den Boskant sneuvelde met de eindmeet in zicht. Winst tegen BOKA United had hen de titel opgeleverd in vierde provinciale E. Maar het mocht niet zijn. In een wedstrijd waarin Den Boskant vaak boven lag, scoorde BOKA een paar minuten voor het einde van de wedstrijd: 0-1. Dat er een aantal spelers uit de BOKA-ploeg  van eerste provinciale meespeelden, speelde niet in het voordeel van Den Boskant.

Wat een jaar geleden begon als een schuchter plan om het voetbal in Peizegem weer leven in te blazen eindigde zondag met een mooie beloning. Op het hoofdveld van Sportcentrum De Block werd de beslissende wedstrijd gespeeld. Niemand, behalve het handjevol bestuursleden, had een jaar geleden van zo’n scenario durven dromen. VC Den Boskant, tweede op twee punten, ontving leider BOKA United.

Bij winst was de titel binnen, een draw leverde een tweede plaats op, verlies een tweede (bij verlies of gelijkspel van Borght) of een derde stek. De verwachtingen waren dus hoog gespannen. Te hoog mogelijk. VC Boskant strandde eervol tegen de kampioen van zijn reeks. Toen een aantal fervente voetbalfans in Peizegem een nieuwe club stichtten waren er anderen die wat meewarig deden. Met een tweede plaats hebben zij ongelijk gekregen.

Het weer was te mooi om waar te zijn. De scheidsrechter – Erik Van der Stappen die een onberispelijke wedstrijd floot – moest zelfs een drinkpauze inlassen om te vermijden dat de spelers van beide teams met de tong op de schoenen moesten spelen. En met het mooie weer was ook het grote publiek opgedaagd. Honderden mensen verdrongen zich rond het veld.

Ondanks de nipte nederlaag en de tweede plaats (Borght speelde uiteindelijk 4-4 gelijk), was er reden genoeg om tevreden te zijn. Welke beginnende ploeg zou aan het begin van eerste seizoen niet willen tekenen voor een finale om de kampioenstitel en een tweede plaats? Het is zelfs nog mogelijk dat Den Boskant toch nog overgaat naar derde! Het applaus van het talrijk opgekomen thuispubliek voor de spelers, ondersteunde deze prestatie voor de volle 100%. De boodschap was klaar: volgend seizoen doorgaan op hetzelfde elan!

ME Den Boskant 2 ME Den Boskant 1

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk