Reorganisatie administratie

CAM GASTH BurgerzakenVanaf dinsdag moesten de burgers van de gemeente voor heel wat zaken terecht op andere locaties dan het vertrouwde gemeentehuis. In het kader van een grondige reorganisatie van de administratie door het inkantelen van het OCMW in het gemeentebestuur, werden een aantal gemeentelijke diensten geherlocaliseerd. De Merchtemnaren moeten daarom wegwijs gemaakt worden waar ze voor welke activiteiten terecht kunnen. Dat gebeurde o.m. de wat ludieke ‘bollekesactie’. Goeiedag ging op stap om de drie locaties te bezoeken.

CAM DEND Vrije tijdWe volgden de blauwe bolletjes naar de Campus Gasthuisstraat (administratief gebouw van het OCMW). Daar vind je de dienst burgerzaken (identiteitskaart, reispas, rijbewijs, adreswijziging,…) en het snel loket waar je bijvoorbeeld huisvuilzakken kan kopen of documenten afhalen. Momenteel wordt die Campus nog gedeeld met de OCMW-administratie. Marc De Block (voorheen dienst vrije tijd) kwam het team van het snel loket (Nancy, Chantale, Fien en Marc) versterken.

In de Campus Dendermondestraat is het wat minder druk, ten minste wat het aantal bezoekers bereft. Achter de bibliotheek vond de dienst vrije tijd een nieuwe onderdak. Toen wij een foto gingen maken was enkel Priscilla – die overkomt uit de administratie van het OCMW – aanwezig. Haar collega’s waren elders aan de slag. Tegen het einde van het jaar zullen de personeelsleden van OCMW en gemeente ingeschoven worden in een gemeenschappelijke administratie.

CAM NIEUWSTIn het gemeentehuis ten slotte komt de benedenverdieping ter beschikking van de diensten financiën, ruimtelijke ordening en milieu. Op de eerste en tweede verdieping komen in principe de ondersteunende diensten, die niet meteen voor het publiek toegankelijk zijn.

In het August De Boeckhuis vind je Guido Breckx van de dienst cultuur.

 

 

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk