Potaerdehoeve wint Agrafiekprijs voor melkvee (met filmpje)

Op de eerste dag van Agribex (dé vakbeurs voor akkerbouw, veeteelt, tuin en groene zones)  worden traditioneel de Agrafiek Awards 2017 uitgereikt aan bedrijven die uitmunten in hun agrarische bedrijvigheid. De organisatie is in handen van Rekad, uitgeverij van onder meer vakbladen in de land- en tuinbouw.

REGIO POTAERDEHOEVE 2In de sector melkvee ging de award naar de Potaerdehoeve, het melkveebedrijf van Jos en Kathleen Van den Houte ‚Äď Laureys. We hebben het bedrijf een paar maanden geleden voorgesteld in ons magazine en op deze website.

Potaerdehoeve is een typische Vlaamse-Brabantse vierkantshoeve. Naast de oude hoeve, die dateert uit 1772, bouwden Jos en Kathleen in 2010 een unieke stal. De stal is langs 3 zijden volledig open. Dat zorgt voor licht en lucht wat op zich bijdraagt tot een verhoogd koecomfort. De ongeveer 120 koeien worden gemolken door 2 robots en in de stal rijdt een mestrobot rond die de rooster proper houdt. Behalve hoogproductief zijn de koeien in de stal van Jos ook uitermate mooi, Jos is namelijk een gepassioneerd fokker.

Potaerdehoeve is ook een ecologisch vooruitstrevend bedrijf met recuperatie van regenwater en elektriciteit via zonnepanelen. Om de afstand tussen boer en burger te verkleinen maakt de Potaerdehoeve deel uit van het melk4Kids project.

Agribex, Brussels Expo, van 5 tot en met 10 december

Potaerdehoeve, Strijdlandstraat 5, 1785 Brussegem ‚Äď Merchtem, 0475 84 17 81

https://youtu.be/A8-JefefWJM

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk