VPS is hofleverancier

VPS staat voor Vanpraet Sport, dé zaak in fitnessmateriaal en toebehoren. Een echte familiezaak, gesticht door Georges Vanpraet en voortgezet door zijn zoon Frank. Beiden waren erg sportief. Georges begon al in 1955 met judo, Frank volgde hem als jonge snaak op de tatami maar deed ook aan boksen, gewichtheffen en powerliften. Hij werd Belgisch kampioen in die laatste twee disciplines. In gewichtheffen zelfs 5 keer. Momenteel is hij vooral veel aan het fietsen.

Georges Vanpraet en zijn echtgenote Maria begonnen in 1963 met een zaak waarbij Georges patronen voor de textielsector ontwierp. Daarnaast hadden ze zelf een winkel in heren- en damesconfectie en kinderkleding op de hoek van de Langensteenweg en de Korte Ridderstraat. Al snel werden er ook judopakken verkocht. Toen Frank met gewichten begon te trainen bij Hugo De Grauwe gingen ze ‚Äď tevergeefs ‚Äď op zoek naar gewichten. Ze lieten ze dan maar zelf fabriceren, eerst in eigen land, later ook in het buitenland.

REGIO VPS 2Het was de tijd dat ook de eerste fitnesstoestellen op de markt kwamen. Eerst werd aangekocht in Duitsland, later zelf geproduceerd in Itali√ę. Vader Georges was dus veel op reis. Maar het werd er niet beter op toen hij cardio- en fitnesstoestellen liet produceren in Taiwan en China. Het is altijd een zoektocht naar nog beter materiaal. VPS verkoopt cardio- en fitnesstoestellen en materiaal voor gevechtssporten, zowel aan particulieren als aan bedrijven. Zij richten ook fitnesscentra in.

E√©n van hun bijzonderste klanten is Filip van Belgi√ę, die al 15 jaar in de winkel van VPS komt. Eerst als prins, later als koning. De koning is immers een sportief man die traint en geregeld gaat joggen. De vraag van het hof om hofleverancier te worden kwam dan ook niet als een donderslag bij heldere hemel. Uiteraard zijn Frank en Georges en Maria daar fier over. Het is een mooie bekroning voor zoveel jaren werk om de zaak uit te bouwen.

Vandaag (dinsdag 21 november) mocht Frank het officieel diploma van hofleverancier op het koninklijk paleis in ontvangst aan nemen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk