Kermis: Tentoonstelling 'Merchtem vanuit de lucht'

Op verzoek van het gemeentebestuur maakte topcameraman en -fotograaf Wim Robberechts in mei van dit jaar een reeks unieke luchtfoto’s van Merchtem, Brussegem en Peizegem. Een selectie van die foto’s kan je bekijken tijdens een tentoonstelling die plaatsvindt tijdens het eerste kermisweekend en de jaarmarkt in het August De Boeckhuis.

Ex-Merchtemnaar Wim Robberechts (67) begon zijn carrière als cameraman begin de jaren zeventig. Later stichtte hij zijn eigen productiebedrijf dat naast het verhuren van cameraploegen en de meest moderne montagefaciliteiten, zich specialiseerde in het maken van stabiele luchtopnames. Reeds vele jaren leveren Robberechts en zijn medewerkers internationaal gewaardeerde bijdragen bij de opname van speelfilms en documentaires en het in beeld brengen van sportwedstrijden.

Het gemeentebestuur vond het dan ook heel fijn dat deze vakman wou ingaan op de vraag om een reportage te maken met luchtbeelden van onze gemeente Merchtem. Het resultaat daarvan kan je bekijken tijdens de tentoonstelling ‘Merchtem vanuit de lucht’. Van zaterdag 19 tot dinsdag 22 augustus, telkens van 14 tot 18 uur. De toegang is gratis.

Achtergrondfoto: copyright Wim Robberechts en Gemeentebestuur Merchtem

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk