Kermis : Bier proeven en bier drinken

Natuurlijk is een kermis ook een festijn van lekker (maar niet altijd even gezond) eten en drinken. Smoutebollen, frietjes, escargots, wafels … en pintjes. Maar het kan ook anders. Vlaanderen kent een ongelooflijke rijkdom aan diverse biersoorten. De Merchtemse biervereniging Geuzeneuze wil de kermis aangrijpen om de Merchtemnaren te laten proeven van niet minder dan 56 verschillende soorten bier.

M Merchtems Neuzeken 2De vrijwilligers van Geuzeneuze presenteren naast een vaste bierkaart met 24 soorten elke dag een andere biersoort of brouwerij. Het begint al op de eerste zaterdag met de voorstelling van het Merchtems Neuzeke 2017, iets minder bitter dan de vorige editie en verkrijgbaar in grote en kleine flessen.

Op zondag komen de bieren van Brouwerij Ambassadeur Pajot aan bod. Op maandag is het de beurt aan Brouwerij Basanina. Op jaarmarktdag kun je proeven van de bieren van Brouwerij ’t Verzet. Woensdag parelen de bieren van Brouwerij Triporteur in het glas en op donderdag serveert Geuzeneuze bieren met spontane gisting.

Vrijdag komen diverse trappisten aan bod, zaterdag zijn het biobieren en de kermis wordt afgesloten op zondag met het thema ‘vrouwen en bier’.

Wie bij Geuzeneuze (op de Varkensmarkt) geen plaatsje vindt, kan terecht op het streekbierenterras van Jeugdhuis Ifi of Café Karrewiel. Daarnaast zijn er de Merchtemse cafés en de gelegenheidsterrassen. Geen enkel bezoeker zal dorst hoeven te lijden. Maar denk eraan: bier drinken is niet hetzelfde als bier proeven.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk