UPDATE : Juul Van Dooren overleden

In Asse overleed Jules (Juul) Van Dooren (91). Hij is zeer gekend in de hopduvelgemeente, als zakenman en als eigenaar van heel wat vastgoed. Van Dooren was niet alleen gekend als de man van de Gamma, vandaag uitgebaat door zijn zoon Rudy, maar ook als politicus.

Hij stond mee aan de wieg van de Volksunie in Asse. Kwam in 1970 (dus nog voor de fusie) met de lijst Jong Asse (Volksunie) voor het eerst op en werd als lijsttrekker als enige verkozen. Ook in 1976 trok hij de VU-lijst bij de eerste verkiezingen voor de fusiegemeente Asse. De partij haalde vijf zetels en ging een coalitie aan met de CVP.

Van Dooren was schepen in Asse voor de Volksunie in de legislatuur 1977-1982, bevoegd voor financiën en brandweer. In de legislatuur 1983-1988 zetelde hij in de oppositie, daarna kwam hij niet meer op. Hij bleef wel altijd een fervent aanhanger en gulle sponsor van de Vlaamse beweging.

De laatste jaren werd Juul Van Dooren niet gespaard van tegenslag. In 2009 overleed zijn dochter Vera, na een val uit het raam van de tweede verdieping van het huis in Sint-Katarina-Lombeek waar haar echtgenoot Rudy Pessemiers zijn tandartsenpraktijk had. In 2014 overleed zijn echgenote Gusta. Hun dochter Emma baat in Asbeek restaurant Hof Ten Eenhoorn uit. Juul Van Doooren was een paar weken geleden nog aanwezig op de opening van het vernieuwde restaurant.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk