Oplossing voor waterproblemen Gasthuisstraat?

“Al meer dan 100 jaar heeft de Gasthuisstraat te kampen met overstromingen als het uren aan een stuk regent. Mijn ouderlijk huis stond hier en ik heb mijn vader dat altijd horen vertellen,” zegt Paul Van Den Eynde, schepen van openbare werken. De buurtbewoners weten waarover hij spreekt: als het te lang regent overstroomt de Stambeek en komt het park rond het OCMW-rusthuis gedeeltelijk blank te staan. Het water stroomt dan richting Gasthuisstraat en ook daar staan de bewoners met de voeten in het water.

Misschien zijn die problemen binnenkort van de baan. Er zijn niet alleen de wachtbekkens op de Stambeek en de Grote Molenbeek maar Infrax is bezig met het aanleggen van een collector ter hoogte van het huis met het nummer 52. De collector komt onder het wegje dat de Gasthuisstraat verbindt met de OCMW-site. Als alles verloopt zoals gedacht wordt, dan zal het overtollige water eindelijk zijn weg vinden naar de grote rioolbuizen in het midden van de Gasthuisstraat.

Om de werken mogelijk te maken, werd de Gasthuisstraat afgesloten maar we konden met onze eigen ogen vaststellen dat veel (té veel) bestuurders het verbod negeren en toch voorbij de diepe kuil proberen te slalommen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk