Camping Ten Bos

Vrijdagavond omstreeks 16.30 uur verscheen een eerste kampeerder aan de voordeur van de gemeentelijke basisschool Ten Bos in Peizegem. Zaterdag weren immers inschrijvingen gehouden voor de kleuterafdeling van de school. Regen 18 uur waren er al 8 mama’s en papa’s die de wacht hielden om zeker te zijn dat ze één van de 11 vrije plaatsen zouden bemachtigen. Door de voorrangsregel van broers en zussen waren er al 14 van de 25 plaatsen ingenomen.

Het was de eerste en waarschijnlijk ook laatste keer dat ouders voor de schoolpoort kamperen want het college van burgemeester en schepenen keurde, op voorstel van schepen Mario Vandevelde, keurde voor Ten Bos een reglement goed dat de inschrijving niet langer laat afhangen van het principe ‘wie eerst komt, eerst maalt’.

In plaats daarvan zal de afstand van de woning tot de school gelden als criterium bij de inschrijving. Het gemeentebestuur zal deze regeling trouwens voorstellen aan alle (gemeentelijke en vrije) basisscholen om kamperen aan de schoolpoort te voorkomen.

De kampeerders aan Ten Bos mochten de nacht doorbrengen in de refter van de school en ook de toiletten bleven ter beschikking. Zo werd het voor de tijdelijke bewoners van ‘camping Ten Bos’ toch nog een beetje gezellig.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk