Gemeente verkoopt eerste gronden in Peizegem

De gemeenteraad stemde maandag in met de verkoop van 6 bouwgronden in de onmiddellijke buurt van de nieuwe (geplande) verkaveling op de terreinen van de voormalige jongensschool. Het betreft twee bouwgronden (geschikt voor appartementen) langsheen de Nieuwbaan en vier bouwgronden grenzend aan Leireken (rechts van frituur De Blokhut).

In de nieuwe verkaveling worden twee straten getrokken: de François Beuckelaersstraat en de Benoît Ballonstraat. Hiermee worden twee Peizegemse oorlogshelden gehuldigd. François Beuckelaers was een weerstander die twaalf verschillende concentratiekampen overleefde. Benoît Ballon hielp in de eerste wereldoorlog de IJzervlakte onder water te zetten.

De nieuwe verkaveling zal veertig kavels tellen die door de gemeente worden verkocht en nog eens zeven van een privé eigenaar. Voor de toekenning van de kavels werd een reglement opgesteld dat via een punten systeem de kavels aan de kandidaat-kopers zal toewijzen. Momenteel lieten reeds een 100-tal gegadigden hun interesse blijken.

De verkaveling krijgt een in- en uitgang via de Nieuwbaan en Leireken. Er komt ook een toegang voor voetgangers (en fietsers?) via de Processiebaan. De perceelsgrootte schommelt voor de meeste loten tussen 2 en 4 are. Meer informatie via stedenbouw@merchtem.be

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk