E-Rokers protesteren voor deur Maggie De Block

De e-sigaret (een elektronisch apparaatje met aromatische vloeistoffen) is in opmars. Ze is zelfs trendy geworden. Links en rechts rijzen dan ook ‘dampwinkels’ uit de grond die het apparaatje en de vloeistoffen verkozen. Goed om het roken af te leren en veel minder schadelijk dan gewoon roken, zeggen de voorstanders. Tegenstanders zetten daar vraagtekens bij en menen dat de e-sigaret jongeren kan aanzetten om te gaan roken.

Maggie De Block, minister van volksgezondheid, wil de verkoop van de apparaten en vloeistoffen reglementeren. Dat is blijkbaar niet naar de zin van de gebruikers van de e-sigaret en de winkeliers die er hun boterham mee verdienen. Een aantal onder hen zakte af naar Merchtem om op het Mieregemplein – tegenover de woning van Maggie De Block – hun protest uit te schreeuwen. Uiteraard kwam hierbij heel wat rook te pas.

Minister De Block was niet thuis en de politie zorgde ervoor dat de demonstranten haar woning niet te dicht konden naderen. Het gebeuren haalde wel het nieuws op TV. En zo kwam Merchtem nog eens op televisie.

(Foto VTM Nieuws)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk