11 juli viering aan vernieuwing toe

In Merchtem wordt de wekelijkse woensdagmarkt aangegrepen om 11 juli, de feestdag van de Vlaamse Gemeenschap, te vieren. De groep Graffiti speelde herkenbare loungemuziek en schepen van cultuur David De Valck hield een toespraak. Hij werd ingeleid door zijn kersverse collega Mario Vandevelde.

De Valck had het in zijn toespraak over Europa. Hij pleitte ervoor om niet, zoals de Britten, Europa de rug toe te keren maar om al onze troeven aan te wenden om als Vlamingen deel uit te maken van een sterker Europa. Na de toespraak speeld Grafiti de Vlaamse Leeuw.

Na drie jaar van ongunstige weersomstandigheden scheen deze keer een waterzonnetje. Toch kan de 11 juli viering nauwelijks de voorbijgangers bekoren. Tijd om ook deze 11 juli viering een nieuw kleedje aan te meten?

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk