Jan De Bisschop fietst 1000 km voor KOTK

“Ik heb al wat fysieke uitdagingen aangenomen en wou nu eens iets doen gekoppeld aan het goede doel,” zegt Jan De Bisschop (37) van Vastgoedkantoor Optio, die in het hemelvaartweekend vier dagen lang op de fiets kruipt om 1000 km af te leggen. Hij doet dat in het kader van de actie ‘Samen Trappen tegen Kanker’. Een sportieve uitdaging gecombineerd met een goed doel.

Jan De BisschopDe 1000 km is gespreid over vier dagen (5 tot 8 mei) waarop telkens 250 km wordt gereden in een voormiddag- en een namiddagrit. Uitvalsbasis is Mechelen. Je kan starten in groepen van 1 tot 8 personen. Jan doet het helemaal solo. Hij rijdt mee in het peloton dat gemiddeld tegen 27 km per uur fietst.

Om de 5000 euro in te zamelen (dat bedrag is inmiddels al overschreden) organiseerde hij met een aantal vrienden o.m. een quiz die 66 ploegen naar de gemeentelijke feestzaal in Brussegem lokte. Daarnaast waren er een aantal kleinere acties en ook spontane acties van vrienden die zich lieten sponsoren voor een loopwedstrijd.

Jan De Bisschop doet niet mee met iemand specifiek in het achterhoofd maar vooral het goede doel . Dat hij daarbij kon rekenen op de vrijwillige inzet en bijdrage van zoveel vrienden en familie, geeft hem een heel groot gevoel van dankbaarheid. Hij heeft nog één sponsoractie in petto: hij heeft een aantal gesigneerde voetbaltruitjes (Rode Duivels, Brugge, Anderlecht, Gent) die hij wil veilen voor het goede doel.

Vanaf volgende week op e-bay maar je kan hem ook bellen of mailen met je bod: 0477 47 31 72 / jan@optio.be

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk