Allerlaatste stripbeurs in Nijdrop

Op zondag 21 februari organiseert Nijdrop zijn allerlaatste stripbeurs. Het initiatief ontstond in 1978 en kende ‘ups-and-downs’. Er waren jaren dat 12 tot 15 striptekenaars naar Opwijk afzakten. Ook met zijn stripotheek was Nijdrop een vernieuwer op het terrein. Bijna 40 jaar later worden zowel de stripotheek als de stripbeurs afgestoten.

‘Geen kerntaak meer van een jeugdhuis of muziekcentrum meer,’ zegt Mike Heyvaert, coördinator van Nijdrop. De meer dan 15.000 stripalbums en de bijhorende rekken werden door de gemeente overgekocht. Schepen van cultuur Jan Couck maakt zich ook sterk dat de gemeente ook de stripbeurs zal verder zetten.

Voor het zover is kan je dus nog in Nijdrop terecht voor het kopen en verkopen van nieuwe of tweedehandse stripalbums. Tekenaar Wim Swerts is centrale gast en krijgt het gezelschap van een aantal collega’s die hun werk komen signeren. Het stripcafé en de beurs zijn open van 10 tot 18 uur, in de lokalen van Nijdrop uiteraard.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk