Huis onbewoonbaar na dakbrand in Asse-Terheide

Op de Gentsesteenweg in Asse-Terheide is een woning onbewoonbaar verklaard na een dakbrand. De brandweer werd donderdag om 3.30 uur ’s morgens gealarmeerd door een buurman die de rook als eerste opmerkte.

Op de eerste verdieping woonde een Afrikaans gezin van drie personen, een vrouw en haar twee kinderen. Het gelijkvloers, ingericht als handelsruimte, stond leeg. Het vuur zou volgens de eerste bevindingen ontstaan zijn door een elektrisch verwarmingstoestelletje dat voor wat extra warmte moest zorgen. De bewoners konden zich tijdig uit de voeten maken.

De brandweer kon de intussen uitslaande dakbrand snel bedwingen. De brandweer en de civiele bescherming van Liedekerke legden in de loop van de voormiddag een dekzeil over het dak.

Het OCMW van Asse zorgde voor noodopvang voor het gezin in de voormalige OCMW-burelen op de Lindendries. Een sociaal assistente begeleidt het gezin om een nieuw onderkomen te vinden.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk