Merchtem is klaar voor de winterprik

Zoals de meeste Vlaamse gemeenten houdt Merchtem zich klaar om bij sneeuwval en ijsvorming uit te rukken om wegen, voet- en fietspaden vrij te maken. Er ligt al 30 ton zout te wachten en er is opslagmogelijkheid om nog eens 100 ton te voorzien. 14 land- en tuinbouwers toonden zich bereid om mee het sneeuwruimen en strooien te helpen verzekeren.

In deze kalme periode voor land- en tuinbouwers stellen zij zichzelf en hun tractoren ter beschikking om te helpen bij het bestrijden van winterweer. Daarnaast heeft de gemeente zelf het nodige zware materiaal achter de hand: een vrachtwagen zoutstrooier, vier tractoren om zout te strooien of wegen vrij te maken, een grote grasmaaier en een gemotoriseerde borstel voor het vegen van fiets- en voetpaden.

Uiteraard kan de gemeente een aantal personeelsleden inzetten. Mocht dat niet volstaan dan is er noch het noodcomité dat in het verleden al bewezen heeft paraat te zijn als de medeburgers hen nodig hebben. Laat de winter maar komen!

Foto: enkel illustratief, geen personeelslid of lid van het noodcomité!

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk