Jonge overvallers van krantenwinkel ingerekend

Twee gemaskerde personen hebben woensdag omstreeks 15.30 uur geprobeerd om een krantenwinkel te overvallen in de Sint-Stevensstraat in Sint-Pieters-Leeuw. Eén van de daders had een vuurwapen.

Toen ze de winkel wilden betraden, begon de uitbaatster op hen te roepen en namen ze meteen de vlucht. Tijdens de vlucht probeerde één van de twee daders Рdie met het vuurwapen Рnog om een voorbijganger te overvallen.

Dit mislukte en de dader werd uiteindelijk overmeesterd door het slachtoffer en verschillende omstaanders. Tijdens de schermutseling werd ook een schot gelost met het vuurwapen, dat achteraf een alarmpistool bleek te zijn. De tweede dader kon aanvankelijk ontkomen.

De dader die overmeesterd werd, werd ge√Įdentificeerd als een 15-jarige jongen uit Anderlecht. Het parket van Brussel heeft, voor wat hem betreft, de zaak overgenomen.

Op grond van zijn verklaringen kon ook zijn gevluchte kompaan worden opgepakt. Het gaat eveneens om een minderjarige jongen van 15 jaar uit Dilbeek. Hij heeft de feiten bekend.

Het parket van Halle-Vilvoorde stelde de minderjarige uit Dilbeek ter beschikking van de jeugdrechter.