Windmolens voor Peizegem?

Een paar jaar geleden waren er al eens plannen om in Peizegem (het gebied tegen Buggenhout bos) windmolens te plaatsen. Dat stuitte toen op verzet, niet alleen van buurtbewoners maar ook van natuurliefhebbers die ze zagen als bedreiging voor de (trek)vogels. Op de gemeenteraad van 30 november doken opnieuw plannen op om in Peizegem (het gebied tussen Kouter en Heirbaan) zes windmolens te bouwen. De plannen zijn minder concreet dan sommigen willen laten geloven maar stuiten alvast niet op verzet van Belgocontrol, het orgaan dat waakt over de veiligheid van de vliegtuigen rond onze nationale luchthaven in Zaventem.

‚ÄėIk heb met mijn passer eens de oefening gemaakt (de windmolens moeten op een bij wet geregelde afstand van de bewoning blijven) en het gebied tussen de Heirbaan en de Kouter in Peizegem zou in aanmerking komen voor het plaatsen van zes grote of middelgrote windturbines,‚Äô zegt burgemeester Eddie De Block. De gemeente gaat deze turbines niet zelf bouwen natuurlijk maar een ge√Įnteresseerde maatschappij weet alvast dat Belgocontrol geen stokken in de wielen zal steken en het gemeentebestuur positief staat tegenover het plaatsen van windturbines.

‚ÄėBovendien,‚Äô voegt De Block er aan toe, ‚Äėis het gebied doorsneden van verkavelingsbaantjes wat de toegang tot de turbines (voor onderhoud o.m.) gemakkelijker zou maken zodat minder nieuwe wegenis moet aangelegd worden‚Äô.

Opgelet: het kaartje geeft het gebied maar bij benadering aan!

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk