De Blokhut wordt misschien eerste ‘privé frituur’ in Vlaanderen

In het meest recente nummer van ’t Snackblad – een vakblad voor frituristen – wordt een hele bladzijde gewijd aan Frituur De Blokhut van Peizegem met Eugène Verhaegen als uitbater. Auteur is Koen Vanderpoorten, gewezen inwoner van Merchtem en gewezen correspondent voor Het Laatste Nieuws.

Uit het artikel leren we dat de grootmoeder van Eugène Verhaegen al in de jaren ’50 een frituur uitbaatte in de omgeving van Boom. Eugène zelf (61) bakt al van zijn 14de jaar frietjes, eerst in Frituur De Krekel in Merchtem, dan in Frituur Den Boskant en nu in De Blokhut in Peizegem.

We vernemen ook dat hij al plannen koestert om ‘uit te bollen’. Niet dat De Blokhut zal verdwijnen maar Eugène speelt met het idee om van De Blokhut de eerste privé frituur van Vlaanderen te maken. Hoe dat precies in mekaar zit kan u zelf lezen op http://issuu.com/snackblad/docs/snackblad_editie_november_2015.pdf

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk