Kindergemeenteraad met extra schepen

Maandagavond werd in Merchtem de nieuwe kindergemeenteraad geïnstalleerd. Burgemeester Eddie De Block en schepen Maarten Mast verwelkomden de raadsleden die werden verkozen in de vijf basisscholen van Merchtem.

Elke school mocht ook een schepen aanduiden. Onder die schepenen werd – bij lottrekking – de nieuwe kinderburgemeester aangeduid. Deze keer kwam de naam van Joren Emmerechts (basisschool Ten Bos Peizegem) uit de trommel.

M kindergemeenteraad 2Nadat hij de eed had afgelegd in de handen van burgemeester Eddie De Block mocht hij op zijn beurt de schepen inzweren: Glenn De Cuyper (Ter Dreef), Zoë Bogaerts (Sint-Donatus), Tom Crabbe (De Plataan) en Jari Janssens (Rinkeling). Toen bleek dat er een administratieve fout was gebeurd, werd ook Michiel Talloen (Ter Dreef) aangesteld als kinderschepen.

Vervolgens was het de beurt aan de kinderraadsleden: Nienke Van Campenhout en Raniya Belharati (Ter Dreef), Lotte Bogaerts, Bjarne De Pauw en Kasper Daelemans (Sint-Donatus), Pauline Guendouzi, Andreas Van Laethem en Alyssia Feyaerts (De Plataan), Jitse Stevens, Jonas Van Den Brande en Yushin Van der Plassche (Ten Bos) en Janne Mast, Emma Devies en Joren Fonteyn (Rinkeling).

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk