Bijscholing voor Ninoofse carnavalisten

Met een reeks modulaire workshops van beperkte duur ondersteunt de Aalsterse Academie voor Carnavalskunsten dit najaar de artistieke, technische en praktische noden van carnavalsverenigingen.

Begin september leerde Hans Vanquathem zijn cursisten hoe ze een hoed in foam kunnen maken, Herman Schelfaut en sprekers van vzw Carnavalist Tot In De Kist geven op een infoavond praktische en theoretische tips voor wie een praalwagen wil bouwen en Gert Schatteman geeft cursussen waarbij het sculpteren in piepschuim centraal staat.

Nogal wat Ninoofse carnavalisten schreven zich in voor de cursus van Schatteman. Groepen als Spasjezot, De Moesjkes, Iejt & Geriejt en de Zjielen willen hun creaties verbeteren en verfijnen. Ook Johan Dufour, die zowel in Ninove als in Aalst al heel wat carnavalservaring opdeed, verdiept zich in de wereld van de isomo.

Topartikels editie Ninove-Dender