‘Moordenaar’ ontkent maar blijft aangehouden

K.D.C. – verdacht van moord op zijn vriend Frederik Heyvaert – blijft aangehouden nadat de raadkamer in Brussel zijn aanhouding heeft verlengd. K.D.C. zou begin april een fataal schot hebben afgevuurd dat Frederik Heyvaert in zijn hoofd trof. De jonge man overleefde het schot niet. K.D.C. beweert dat het schot per ongeluk afging.

Hij wordt hierbij ondersteund door zijn raadsman Sven Mary die vindt dat de reconstructie van het voorval (op 23 juli) de thesis van zijn cliënt onderschrijft. Frederik Heyvaert (34) was sinds half maart vermist. Begin april werd zijn lichaam teruggevonden in de bestelwagen van K.D.C. op de parking van het voormalige warenhuis LIDL in het centrum van Merchtem.

Kort daarop werden K.D.C. en zijn neef aangehouden op verdenking van moord. De neef werd al snel weer vrijgelaten. K.D.C. verklaarde dat hij ‘na het ongeval’ in paniek raakte en daarom het lichaam in zijn eigen bestelwagen dumpte. Terwijl K.D.C. in de cel blijft wordt het onderzoek verder gezet.

 

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk