Toneelkring Harlekijn verliest grote bezieler

In het woonzorgcentrum Hingeheem in Asse overleed afgelopen vrijdag Roger Van Gerwen (67), medestichter van de Mollemse toneelkring Harlekijn.

Van Gerwen stichtte de toneelkring in 1970 en bleef ruim een kwarteeuw de belangrijkste drijvende kracht als huisregisseur. Bij speciale verjaardagen kroop hij zelf in de pen, zoals in 1992 met  ‘De Mollemse broemmersfanfare’.

Occasioneel stond hij zelf mee op de planken in een of ander bijrolletje. Zijn laatste productie voor Harlekijn was ‘De Roze Ridder’ in 2011.

In september 2013 zou Van Gerwen ook de grootse productie ‘Manke Fiel Leeft!’ regisseren. Hij had het stuk zelf volledig herschreven op basis van een oud scenario van Piet De Brandt dat nooit was opgevoerd. De drie Assese toneelverenigingen leverden toen samen 65 spelers voor deze productie.

In de eerste week van de repetities kreeg Van Gerwen echter een hersentrombose. Karel Denaeyer en Mien Plas moesten de regie overnemen en de productie werd een eerbetoon aan Roger. De Mollemnaar, die niet getrouwd was, herstelde nooit volledig van zijn trombose.

De begrafenis heeft plaats op vrijdag 21 augustus om 10 uur in de Sint-Stefanuskerk van Mollem.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk