Fruitpers komt naar Merchtem.

Wie lekkere appeltjes heeft en daar vruchtensap wil laten van persen kan op 26 en 27 september terecht in de gemeentelijke tuinbouwschool. Natuurpunt Merchtem organiseert een “fruitpers”-happening in samenwerking met de “Houtlandse Tuinsappen”, het gemeentebestuur van Merchtem, het RLGC en de Tuinbouwschool.

Een mobiele fruitpers maakt van uw eigen fruit, appels en peren, puur natuurlijk fruitsap zonder de minste toevoeging. Wie er zeker bij wil zijn moet echter op voorhand inschrijven. Dat kan vanaf 15 augustus. Bel hiervoor naar 050 78 11 94 of 0495 73 36 70 en dit van maandag tot zaterdag van 9 tot 12 en van 14 tot 17 uur.

De prijs is 5,50 euro per 5 liter. De sap-opbrengst kan oplopen tot 70% afhankelijk van de kwaliteit van het fruit. Het sap wordt verpakt in 5 liter “Bag-in-Box”. Gesloten kan je het minimum 1 jaar bewaren, na opening 60 dagen koel houdbaar.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk