Parket klasseert onderzoek tegen directeur tuinbouwschool

DaniĆ«l Herinckx heeft geen daden van ā€˜grensoverschrijdend seksueel gedragā€™ gepleegd. Dat is de conclusie van het parket van Halle-Vilvoorde. Het parket besliste dan ook het onderzoek zonder gevolg te klasseren ā€˜bij gebrek aan een misdrijfā€™.

Daniƫl Herinckx werd door (ex)leerlingen en leerkrachten beschuldigd van grensoverschrijdend seksueel gedrag. Hij werd preventief geschorst door het college van burgemeester en schepenen, de inrichtende macht van de gemeentelijke tuinbouwschool. Hierop werd een tuchtonderzoek geopend door de Inrichtende Macht en een opsporingsonderzoek door het parket van Halle-Vilvoorde.

Ondertussen heeft het college het tuchtonderzoek afgesloten en de directeur een blaam gegeven voor ā€˜ongepast taalgebruikā€™. Het onderzoek bij het parket was ondertussen nog lopende. DaniĆ«l Herinckx heeft al die tijd de ten laste leggingen tegenover zijn persoon ten stelligheid ontkend. Het parket bevestigt nu dat er geen strafbare feiten zijn geweest.

Op 1 september gaat Daniƫl Herinckx met pensioen en wordt hij opgevolgd door Dirk Legroux.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk