Containerpark geopend met frietjes en steltenlopers

In Merchtem werd zaterdag het nieuwe recyclagepark ik gebruik genomen. Met frietjes – gesneden van Merchtemse aardappelen en gebakken door specialist Eddy Cooremans – en  steltenlopers werd het nieuwe park officieel geopend.

M Containerpark 2Dertig jaar geleden was Merchtem een voorloper met de opening van zijn recyclagepark. Vandaag was het tijd voor een nieuw park met een praktischer inrichting. Zo wordt het park gescheiden in een betalend en gratis deel. En zijn de meeste containers zo geplaatst dat je vanop heuphoogte je afval erin kan kieperen.

De ‘algemene toegangsprijs’ van 5 euro die gepland was, werd in laatste instantie afgevoerd zodat je voor de betalende fractie enkel nog een prijs van 0,16 euro per kg zal betalen.

Schepen David De Valck beklemtoonde in zijn toespraak het belang van duurzaam kopen en gebruiken. Het bedrag dat de gemeente moet uittrekken voor afvalophaling en –verwerking (1 miljoen euro) is immers even groot als het bedrag dat de gemeente besteedt aan de politie.

Burgemeester Eddie De Block mocht vervolgens alle aanwezigen uitnodigen om een frietje te eten en een pintje te drinken, niet alvorens hij er de nadruk had op gelegd dat afvalverwerking voor geen enkele gemeente een winstgevende zaak is.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk