Gewapende overval op vrouw (65) op parking Breughelpark

Op de parking aan het Breughelpark in Zellik werd vrijdagmiddag een 65-jarige vrouw overvallen. De vrouw parkeerde haar voertuig rond 15 uur op de parking en nam haar reiskoffer uit de laadbak en de huissleutels uit haar handtas om binnen te kunnen.

Twee mannen stapten op haar af. De vrouw dacht dat ze de weg kwamen vragen. Toen de twee mannen voor haar stonden, hield één van hen zijn rechterhand voor haar mond en met de andere drukt hij een revolver tegen haar keel.

Ze rukten de handtas van haar schouder en liepen weg. In de tas zaten haar persoonlijke spullen, gsm, en portefeuille. De vrouw was in shock maar werd niet gekwetst.

De politie Amow had afgelopen weekend overigens weer meer dan de handen vol. Een overzichtje:

  • Op Mansteen (Opwijkj) werd vrijdag ingebroken in een woning. De daders braken een raam van de garage uit het raamkader. Wat er precies weg is moet nog nagegaan worden.
  • In de Marlier in Asse werden zaterdag vier bakken drank gestolen, die onder een afdak stonden. De dieven bereikten de plaats via de achtertuin van de naastgelegen woning.
  • Op de Brusselsesteenweg in Zellik pikte de politie zaterdag een winkeldief op. Een dronken klant, die al eerder de toegang tot winkel was ontzegd omwille van problemen, stal twee blikken bier. Hij viel daarbij ook andere klanten lastig.
  • Aan het Doornveld in Zellik drongen inbrekers zaterdagnacht via een dakkoepel binnen in een bandenbedrijf. Er werd niets gestolen, maar toen de inbrekers het gebouw verlieten trad het alarm in werking. De inbraak werd pas ‘s ochtends vastgesteld.
  • Op de Dries in Mazenzele stelden bewoners zaterdag bij thuiskomst uit vakantie vast dat het schuifraam achteraan de woning werd opengebroken. Een binnenraam is eveneens stuk en in het huis werden alle kasten en lades doorzocht. De dieven lieten een grote wanorde na en verdwenen met juwelen.
  • In de Breestraeten in Merchtem werd zaterdag een garagepoort opengebroken. Een bosmaaier, een frezer en 2 jerrycans van elk 10 liter en 2-takt benzine werden gestolen.
  • Op de Huinegem in Asse werd zondag via een raam ingebroken in een woning. De dieven klommen via de tuinmuur en een hellend dak naar de eerste verdieping van een handelszaak. Bij het betreden van de benedenverdieping ging het alarm af en sloegen de daders op de vlucht. Er is wellicht geen buit. 
Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk