Water stond Merchtem tot aan de lippen (+ foto’s)

Donderdagnamiddag zorgden de aanhoudende regens her en der in Vlaams-Brabant voor wateroverlast. Ook in Merchtem zag het er even naar uit dat de waterellende weer de kop zou opsteken.

Op verschillende plaatsen liep het regenwater van de velden en weiden over de weg (o.m. in de Heirbaan, de Galgestraat, de Kouter en de Nieuwelaan), de grachten en beken stonden op een kritisch peil (o.m. in Terlinden en in de Maurits Sacréstraat).

Het noodcomité werd opgeroepen om zandzakjes te vullen die door de gemeentediensten naar plekken werden gebracht waar wateroverlast zich aankondigde. Gelukkig viel het allemaal nog wel mee. De Mieregemstraat, net over de spoorwegovergang, was het zwaarst getroffen. Een meergezinswoning werd preventief met vaderlandertjes beschermd.

Ook het spaarbekken aan de Trappenhoeve stond behoorlijk gezwollen maar deed uiteindelijk toch zijn werk. In Merchtem-centrum was er nauwelijks last van het water en dat is ooit wel anders geweest.

Toen de regen verminderde en uiteindelijk stopte, trok het water zich vanzelf terug. Toch zijn hier en daar rioleringen dichtgeslibd met de modderbrij die van de velden kwam.

Zie ook:

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk