Opwijk en Merchtem zetten prijzen recyclagepark gelijk

Op 21 maart gaat het nieuwe Merchtemse recyclagepark officieel open. In voorbereiding hierop zat het gemeentebestuur samen met de collega’s van Opwijk en Haviland om de prijzen op mekaar af te stemmen. Inwoners van Opwijk en Merchtem zullen in beide gemeentes in het recyclagepark terecht kunnen tegen exact dezelfde tarieven. De deur wordt open gelaten voor de uitbreiding van die samenwerking naar andere gemeenten.

In Merchtem zal je, zoals in Opwijk, 0,16 euro per kg betalen met een minimum van 5 euro per aanvoerbeurt. Je betaalt voor volgende fracties: vlak glas, grof vuil, asbest ( met uitzondering van de eerste 100 kg per gezin indien apart aangevoerd, stronken, tuinafval, snoeihout, gras, plastics voor perscontainer, folies, hout, cellenbeton, bouw en sloop en steenpuin.

De meester andere fracties zijn vrijgesteld van retributie. De wagen wordt bij het in- en uitrijden gewogen en op die manier wordt de verschuldigde som bepaald. Bezoekers moeten wel hun identiteitskaart voorleggen om te bewijzen dat ze van Opwijk of Merchtem zijn.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk