UPDATE : Brand zorgt voor asbestalarm (+ video)

Een uitslaande brand in de Merchtemse Galgestraat zorgde een tijdje voor asbestalarm. Rond 13.15 uur brak brand uit in het knutselatelier van Oscar Parset, Galgestraat 6. Binnen de kortste keren sloegen de vlammen door het dak. Ook een aanbouw die was bedekt met eternitplaten werd verteerd door het vuur. Daardoor werd asbestalarm geslagen.

De brandweer kwam ter plaatse met verschillende voertuigen en wist het vuur vrij snel onder controle te krijgen. Maar de vlammen hadden al hun verwoestend werk gedaan. Het gebouw werd zo goed als volledig vernield. Ook de aanpalende woning liep schade op. Het getroffen gebouw diende als hobbyatelier en was niet bewoond.

Er wordt vermoed dat de brand is ontstaan omdat de eigenaar kaarsjes zou hebben aangestoken voor het raam van zijn atelier. Maar om zeker te zijn van de oorzaak werd een brandexpert aangesteld. De schade aan de woning van de buren viel uiteindelijk nog redelijk mee.

(Foto’s Rony Ramaekers)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk