Koninklijke bescherming voor jarige Steltenlopers

Volgend jaar mogen de Merchtemse Steltenlopers hun zeventigste verjaardag vieren … onder de hoge bescherming van Koning Filip en Koningin Mathilde. Een hele eer voor de groep die Merchtem wereldwijd op de kaart heeft gezet. Streep alvast 29 en 30 mei met rode pen aan in uw agenda.

Hieronder vind je al een flink stuk van wat er op het programma staat:

Vrijdagavond 29 mei : jeugdfuif in de hangaar van Wilfried Sergoyne met uit eigen gemeente ” DUK ” en verder DJ Joost (Dibango) en DJ Boost.

Zaterdag 30 mei : feeststoet in het centrum van de gemeente en hiervoor werden o.a. ook een aantal groepen die nog nooit in Merchtem of zelfs in ons land werden gezien.

Wij krijgen een aantal steltenlopersgroepen (o.m. uit de Landes in Frankrijk, de White Wings uit Nederland, onze collega’s uit Namen), ludiek straattheater door The Horsemen en The Bigbrozeurs uit Frankrijk, de Latschari-Clique uit Rheinfelden-Duitsland (de scheve mannen die ook al in 2005 in Merchtem waren met groot succes), de Braziliaanse danseressen uit Rotterdam-Nederland en de Wereldkampioen stapmarsen en taptoeshow “Kunst en Genoegen” uit Leiden-Nederland die met liefst 70 muzikanten een show brengen om van te snoepen.

De stoet wordt aangevuld met enkele groepen uit eigen gemeente,  de bekende vendeliersgroep ” Alkuone ” uit Aalst, de Vrienden van Manneke-Pis, de Meyboomfanfare en de Orde van de Moustache uit Brussel en een belangrijke delegatie van de Brusselse Ommegang.

Na de optocht is er op het feestterrein van Wilfried Sergoyne op de Reedijk de apotheose met de taptoevoorstelling van ” Kunst en Genoegen “, ons steltengevecht, de steltendansen uit de Landes, het spectaculair steltengevecht van onze collega’s uit Namen en ludieke demonstraties door de Horsemen,  de White Wings en de Bigbrozeurs.    

Zaterdagavond wordt dan afgesloten met een heuse Tiroleravond met o.a. ” Die Gibfelfreunde ” en DJ Staf De Proft.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk