Eddy Cooreman bakt ze niet bruin maar goudgeel (+ foto’s)

Eddy Cooreman weet alles van frietjes. Hij heeft zelf jarenlang een frituur gehad in Humbeek, is raadslid van Navefri, de nationale vereniging voor frituristen, lesgever voor Syntra en collectioneur van oude materialen en voorwerpen i.v.m. frietjes en frietkramen. Een groot deel van zijn collectie is te bewonderen in het frietmuseum in Brugge.

Naar aanleiding van de Week van de Smaak speelden Eddy en zijn echtgenote (Marie-) José een thuiswedstrijd. In de Vershoeve (thuisstek van Boer Zoekt Vrouw kandidate Nathalie Hellinckx) gaf hij een demonstratie frieten bakken. Daarbij werden verschillende aardappelsoorten gebruikt om na te gaan welke de meest geschikte variëteit is.

Ook culinair specialist André Delcart (Dendermonde) was naar Peizegem gekomen om deskundige uitleg te geven. André brengt binnenkort een boek over ‘aardappelen en friejtes’ op de markt. De bezoekers van De Vershoeve lieten zich de frietjes alvast smaken maar waren zeer geïnteresseerd door de begeleidende uitleg van zowel Eddy als André.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk