Topfunctie voor Maggie De Block

Vandaag legt de regering Michel I de eed af in handen van Koning Filip. Onder de ministers ook de Merchtemse huisarts Maggie De Block (52). In de vorige regering, de regering Di Rupo, was zij staatssecretaris voor Asiel en Migratie, Maatschappelijke Integratie en armoedebestrijding. Toen haar collega Annemie Turtelboom naar de Vlaamse Regering overstapte werd zij bovendien minister van Justitie.

In de nieuwe ‘Zweedse’ coalitieregering van N-VA, CD&V, Open VLD en MR krijgt zij een topfunctie. Zij wordt minister van Volksgezondheid én van Sociale Zaken. Hiermee haalt zij voor Open VLD belangrijke bevoegdheden binnen die bovendien aansluiten bij haar opleiding tot arts.

Bovendien blijft de goedlachse Maggie razend populair.

In een nieuwe peiling van VRT en De Standaard haalt zij een monsterscore qua populariteit. 53% van de Vlamingen kan zich voorstellen voor Maggie te kunnen stemmen. Daarmee laat zij Kris Peeters (47%) en Bart De Wever (41 procent) ver achter zich.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk
Topartikels bij Goeiedag.be