Kindergemeenteraad geïnstalleerd (+ foto’s)

In de Merchtemse raadzaal werd dinsdagavond de 14de kindergemeenteraad geïnstalleerd. Gastheren waren burgemeester De Block en schepen van jeugd Maarten Mast. De kindergemeenteraad wordt samengesteld door de leerlingen van de 5 Merchtemse basisscholen. Zij verkiezen elk 3 gemeenteraadsleden en een schepen.

Uit de schepenen wordt dan – bij loting – een burgemeester aangeduid. Deze keer viel de eer te beurt aan Noor Snoeckx van de Brussegemse Rinkelingschool. De kindergemeenteraad wordt intensief begeleid door de Merchtemse jeugddienst en kan zekere beleidsprioriteiten stellen die jongeren aanbelangen.

Merkwaardig is dat de schepen die werd verkozen door de kinderen van De Plataan – Jan De Block – de zoon is van de echte burgemeester en tegelijk ook neef van kersvers minister Maggie De Block. Politiek zit de familie De Block duidelijk in het bloed. De andere schepenen zijn  Tibo Van Buggenhout (ter Dreef), Elisa Chezzi (Sint-Donatus)en Noor Mertens (Ten Bos).

De eerste taak van de nieuwe kinderburgemeester Noor Snoeckx is een toespraak houden op de 11 novemberviering in Merchtem. De schepenen en gemeenteraadsleden nemen aan deze herdenking deel in hun eigen (deel)gemeente.

De ‘gewone’ kinderraadsleden op een rijtje: Glenn De Cuyper, Tibo Spinnoy en Julie Boon (Ter Dreef), Hanne Van Gijzeghem, Maude Bincquet en Hayat Oujani (Sint-Donatus), Charlotte Van Campenhout, Mila Van Kerckhove en Luna De Baerdemaeker (De Plataan), Dorien De Langhe, Joren Emmerechts en Yushin Van der Plasche (Ten Bos) en Maarten Luypaert, Joren Fonteyn en Jari Janssens (Rinkeling).

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk
Topartikels bij Goeiedag.be