Merchtem legt zich niet neer bij weigering kabinet Schauvliege + UPDATE

Merchtem dreigt 450.000 euro aan subsidies voor zijn culturele verenigingen mis te lopen omdat het niet over voldoende vierkante meters aan cultuurruimte zou beschikken. Schepen van cultuur David De Valck (Open VLD) betwist deze stelling en wil desnoods naar de Raad van State om de subsidies vooralsnog te verkrijgen.

Om de 450.000 euros aan subsidies (tot het einde van de legislatuur in 2018) ‘te verdienen’ moet een gemeente over voldoende vierkant meters aan cultuurruimte beschikken. Volgens het kabinet van cultuurminister Joke Schauvliege (CD&V) is dit niet het geval. De gemeente kreeg dan ook een brief dat ze om die reden de subsidies aan haar neus ziet voorbijgaan.

Schepen De Valck voert aan dat bij een werkbezoek twee culturele ruimtes, die nog dit jaar ter beschikking zullen zijn, nl. het August De Boeckhuis op de Reedijk en de polyvalente zaal in Brussegem (foto), niet werden meegerekend. “Als ze die wel meerekenen hebben we geen 59 m² te kort maar 700 m² op overschot,” zegt schepen De Valck die van plan is alle rechtsmiddelen uit te putten om de beslissing van het kabinet Schauvliege vooralsnog te laten herroepen.

De schepen zou zelfs bereid zijn om naar de Raad van State te stappen om de weigering aan te vechten.

UPDATE : Ondertussen vernamen we dat er een nieuw plaatsbezoek is gepland. Het kabinet van Schauvliege nam hiervoor zelf contact op met schepen De Valck.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk
Topartikels bij Goeiedag.be