Politiek debat in Het Uur

Op 25 mei 2014 zijn er federale, regionale en Europese verkiezingen. Dat betekent dat we stemmen voor een nieuw Vlaams, federaal en Europees parlement.

In aanloop naar deze verkiezingen geeft jeugdhuis het Uur de kans aan de Ninoofse Jeugd om  enkele lokale kandidaten in debat te zien gaan over jongerenwerkloosheid en economie – pensioenen en sociale zekerheid – milieu, klimaatverandering en mobiliteit – de toekomst van België. Dit alles onder de deskundige leiding van moderator Fabienne Bossuyt, actief aan de faculteit Politieke & Sociale Wetenschappen van de Universiteit Gent. Tijdens het debat zal het voor de aanwezigen mogelijk zijn om vragen te stellen of bepaalde stellingen voor te leggen.

De deelnemende politici zijn o.a. Lieven Meert ( sp.a – 10de plaats Europa), Guy D’haeseleer ( Vlaams Belang -1ste plaats Vlaams Parlement), Tania De Jonge ( Open Vld – 7de plaats Kamer), Wouter Vande Winkel (Groen – 4de plaats Vlaams Parlement) en Anja Beeckman ( CD&V -18de plaats Vlaams Parlement).

Dit politiek debat vindt plaats in Jeugdhuis Het Uur, Halsesteenweg in Meerbeke (tegenover de kerk). Aanvang 20.30 uur.

Topartikels editie Ninove-Dender