Fons Heyvaert wil meer parkeerplaatsen voor gehandicapten

Op de gemeenteraad van maandag stelt Fons Heyvaert, fractieleider van CD&V, voor om het aantal parkeerplaatsen dat is voorbehouden voor gehandicapten gevoelig uit te breiden.

Hij steunt hiervoor op een schrijven van Philippe Courard, Staatssecretaris voor Sociale Zaken, Gezinnen, Personen met een Handicap en Wetenschapsbeleid. De Staatssecretaris stelt dat er op grotere parkings per 50 parkeerplaatsen 3 plaatsen voor gehandicapten moeten worden voorzien.

Extra plaatsen

Fons Heyvaert stelt maandag voor extra-parkeerplaatsen voor gehandicapten te voorzien op het Mieregemplein, aan het station en aan het sportcomplex. Hij vraagt ook een bijkomende parkeerplaats in de onmiddellijke buurt van het gemeentehuis, in de Kattestraat en de Langensteenweg.

“Sinds het ongeval van mijn dochter ben ik extra gevoelig voor deze problematiek,” verklaart Fons Heyvaert zijn voorstel. “Het is niet altijd evident een aangepaste parkeerplaats te vinden. Merchtem heeft 358 inwoners met een speciale parkeerkaart. Voor hen moeten er dus voldoende plaatsen zijn”.